AH_trans.gif
Om oss          Kontakt
FÖRETAG FAMILJELÄKARE SKOLHÄLSOVÅRD VACCINATION

 

Apoteket-.gif
Apoteket

1177-2.png
1177 - Vårdguiden

1177-2.png
1177 -
logga in

Sjukvårdsinformation

En miniguide för att hitta rätt i vården. Det kan ibland vara svårt att veta vem man ska vända sig till i olika vårdfrågor. Här finns en översikt om vården och länkar till webbplatser med mer ingående information.

Besöka vårdgivare

Primärvården

vårdcentralen, husläkarmottagningen eller som hos oss Familjeläkaren, behandlas vuxna och barn för sjukdomar och besvär som inte är akuta eller livshotande. Det kan till exempel handla om:

  • halsont, hög feber hos barn, urinvägsinfektion, allergi, yrsel, ryggont eller kroniska sjukdomar som diabetes
  • mäta blodtrycket, lägga om sår eller ta bort stygn efter mindre kirurgiska ingrepp
  • råd och stöd om du vill sluta röka, gå ner i vikt eller förändra dina alkoholvanor. Och du kan få prata med någon om du känner dig nedstämd eller orolig.

Om läkaren bedömer att du behöver specialistvård erbjuds du att gå till en specialistmottagning – du får en remiss. Mer information om andra mottagningar finns på 1177 Vårdguiden.

Närakut

När vi har stängt och du inte kan vänta till nästa dag kan du få hjälp på en närakut. Löwets Närakut, Löwenströmska sjukhuset, Doktor Ziegerts Väg 3,194 89 Upplands Väsby, 08 - 586 210 00, kl 8 - 22 mån-sön, tar hand om samma typer av sjukdomar och besvär som våra familjeläkare.

Akut vård

Om du hastigt blir svårt sjuk eller allvarligt skadad ska du uppsöka en akutmottagning på sjukhus. Det kan till exempel handla om svåra bröstsmärtor, andningsbesvär, skallskador, benbrott, djupa sårskador eller större blödningar. Sjukhusens akutmottagningar har öppet dygnet runt. Det finns särskilda akutmottagningar för akut sjuka barn.

Information via telefon

Ibland är det svårt att bedöma hur allvarligt sjuk eller skadad man är. För att slippa vänta i onödan på akuten när du lika gärna hade kunnat få hjälp på din vårdcentral nästa dag kan du först ringa till 1177 Vårdguiden på telefon 1177. Då får du prata med en erfaren sjuksköterska som hjälper dig att avgöra om du behöver vård direkt och kan tala om vart du ska vända dig.

Information via webben

Sjukvårdsinformation finns även på en rad olika webbplatser. Här är några av de viktigaste:

1177 Vårdguiden

1177 Vårdguiden är Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård. Här erbjuds sjukvårdsrådgivning, information, inspiration och e-tjänster. Tjänsten nås via webb och telefon och har öppet dygnet runt. Webb-adressen är 1177.se och telefonnumret 1177 som gäller för sjukvårdsrådgivning i hela landet. Bakom 1177 Vårdguiden står den svenska sjukvården genom alla landsting och regioner i samverkan.

1177.se

Genom 1177.se kan du beställa tid, av- och omboka tid och förnya recept. Läs mer om hur du använder 1177.se här. (Ansvarig: Stockholms läns landsting)

FASS

Information om läkemedel. (Ansvarig: LIF, branschorganisationen för forskande läkemedelsföretag verksamma i Sverige)

AKTUELLT

Behandla din artros via mobilen!

Vi vill gärna tipsa om Joint Academy! Med dem kan du behandla din artros via mobilen. Läs mer här.

Vård i mobilen

Nu har vår mobiltjänst öppnat. Ladda ner vår mobil-App för videomöten. Läs mer

Provtagning

Provtagning, ordinerad av våra läkare, ska göras hos Karolinska Universitetslaboratoriet Tureberg på Tingsvägen 19, Sollentuna. Waranprover (PK-prover) genomförs som tidigare på Attundahälsan.

Läs mer

lista_dig.gif

Mina vårdkontakter blir 1177.se

Logga in på 1177.se för att förnya recept, få personlig vårdinformation mm.

Läs mer

Öppettider

Vardagar 08 - 17

Läs om akutbesök.